Uit zijn en toch een beetje thuis

Eind jaren negentig maakte golf een Nederland een bloeiperiode door. Een aantal ondernemende golfers vond dat er in het Gooi ruimte was voor een nieuwe, hoogwaardige Golf & Country Club. Een op papier onmogelijke opgave: grond was schaars en duur. Na lang zoeken en soms stevig onderhandelen werd in een hoek tussen Hilversum, Laren en Eemnes een prachtig, divers en natuurlijk terrein verworven met stukken bouwland, fraaie bomenpartijen, meertjes en indrukwekkende zandverstuivingen.

'SPELEN OP DEZE BAAN IS ALTIJD EEN FEESTJE. ALLES IS ALTIJD OP EN TOP VERZORGD EN OP HET ONDERHOUD EN DE STAAT VAN DE BAAN VALT EIGENLIJK NOOIT IETS AAN TE MERKEN. DE HOLES ZIJN VOOR ZOWEL HOGE ALS LAGE HANDICAPPERS UITDAGEND.'
Eric, november 2017
golfjournalist

Indrukwekkende charme
De Belgische top-architect Bruno Steensels werd in de arm genomen om op die plek een 18-holes championship course te ontwerpen met Amerikaanse signatuur. Hij creëerde op het compacte gebied een even uitdagende als afwisselende golfcourse met wasteland, hoge roughs, heldere waterpartijen en bunkers. Steensels spreekt spreekt zelf van een ‘inland dune course’, maar er zijn onmiskenbaar delen van de baan die meer het karakter van een bosbaan hebben en andere delen die meer op een parkbaan lijken. 

Inmiddels behoort De Goyer tot de top 20 van de Mooiste Golfbanen van Nederland. In 2015 en 2016 werden door Steensels nog extra modificaties gedaan die de charme en de uitdaging van de Goyer zo mogelijk nog verder hebben vergroot. De Goyer is de eerste golfbaan in Nederland met greens die aangelegd zijn volgens USGA specificaties. Deze zogeheten ‘Bentgrass’ greens horen tot de allerbeste van Nederland en zijn vooral gedurende de seizoensmaanden van internationale kwaliteit. Geen wonder dat de Goyer altijd zo’n positieve indruk maakt op de golfers die er komen spelen.

Inmiddels genieten ongeveer 850 certificaathouders, hun kinderen, bedrijfsleden en gasten van unieke golffaciliteiten op een domein dat eigenlijk nooit verveelt. Uit zijn en toch een beetje thuis, dat gevoel.

State-of-the-art oefenfaciliteiten met een hoogwaardige Golf Academy en 6 schitterende korte holes (South Course) completeren het sportieve pakket op de Goyer Golf & Country Club.