in het nieuws

Vince van Veen toch naar de Challenge Tour!

Hij kan het nog niet helemaal geloven maar het is een feit: ‘onze’ Vince van Veen is gepromoveerd naar de Challenge Tour. Vanaf komend voorjaar speelt hij mee op het een-na hoogste podium waar sterren als Brooks Koepka en Justin Rose ooit belangrijke wedstrijdervaring opdeden. Vince was na een pittig seizoen teleurstellend zesde geëindigd op de Order of Merit, ondanks een fraaie overwinning op La Gomera. Zijn enige hoop was dat iemand van die top 5 zich direct zou plaatsen voor de DP World Tour. En dat gebeurde: Gary Hurley – die vijfde was geëindigd - pakte op de slopende zesdaagse finale van de Q-school een Tourkaart.

Als we Vince bellen heeft bij nog maar net de officiële bevestiging binnen van de Europese Tour. ‘Geweldig, nu is het pas echt een feit voor me. Emotioneel ook: ik heb de afgelopen vier jaar best de nodige downs moeten doorstaan om de weg omhoog te vinden.”
De komende maanden gaat hij zich voorbereiden op de Challenge Tour waarvan het definitieve schema binnenkort bekend wordt gemaakt. Ook gaat hij samen met Davey Porsius – die nog een jaar Alps Tour speelt – op zoek naar mogelijkheden om nieuwe sponsors te werven.