in het nieuws

Davey Porsius plaatst zich voor Dutch Open

Daar sta je dan, op de driving range van The Dutch, schouder aan schouder naast spelers als Padraig Harrington, Martin Kaymer, Andy Sullivan en Lee Westwood om maar enkele kampioenen te noemen. Voor Davey Porsius is het KLM Open dat deze week in Spijk wordt gehouden, zijn eerste krachtmeting als professional op het allerhoogste niveau. Op het laatste moment is hij aan het spelersveld toegevoegd dat gaat strijden om de titel en een hoofdprijs van 300.000 euro. Hoe is hem dat gelukt? 

Davey: “Ik kreeg eergisteren opeens een belletje van toernooidirecteur Daan Slooter dat ik eerste reserve stond op de lijst van deelnemende Nederlanders. En diezelfde avond hoorde ik dat ik erbij was. Een verrassing? Ja zeker, al hoopte ik gezien mijn goede seizoen op de Alps Tour wel stiekem op een uitnodiging. Maar ja, als het dan écht gebeurt is dat wel heel bijzonder. Ik ben afgelopen maandag even voor negen holes naar The Dutch geweest. Er was nog niemand maar ik zag die baan, die tribunes, hoe alles eruitzag en dacht: ja, dit is waar ik het voor doe, waar ik zo hard voor train, dit is wat ik wil.”

De verwachtingen van Davey zijn realistisch. “Ik wil vooral genieten. Aan de andere kant: ik ken de baan redelijk en weet dat de omstandigheden met de zachte fairways gunstig voor mij zullen zijn omdat ik de bal ver kan slaan en dus minder afhankelijk ben van rol. Ik hoop dat ik de eerste twee dagen onder par kan spelen en dan zien we wel of dat genoeg is voor de cut. Ik ben blij dat ik met mijn coach Pieter Vermeer een ervaren caddy aan de tas heb. Dat zal ook extra rust en vertrouwen geven. Ik heb er hoe dan ook ontzettend veel zin in!”

 

KLM Open op TV

Het KLM Open wordt gehouden van 13 t/m 16 september en is live te volgen via het betaalkanaal van Ziggo Sport. Mogelijk zijn delen van de wedstrijd ook te zien via het gratis Ziggo-kanaal op momenten dat de Formule 1 van Singapore geen uitzending heeft.